Duurzame vloeren: Wat u moet weten

Duurzame vloeren zijn de toekomst. Het vermindert niet alleen uw ecologische voetafdruk, maar helpt u ook om op de lange termijn geld en energie te besparen. Met zoveel beschikbare opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen bij het kiezen van duurzame vloeren voor uw huis of bedrijf. Laten we eens kijken naar enkele van de beste duurzame vloermaterialen en wat ze van elkaar onderscheidt.


Bamboe vloeren

Bamboe is een van de meest populaire duurzame vloermaterialen van dit moment. Bamboe groeit snel en overvloedig, waardoor het een meer betaalbare optie is dan traditionele hardhouten vloeren. Bovendien is bamboe van nature bestand tegen schimmel en meeldauw en kan het met de juiste zorg wel 20 jaar meegaan. Er moet echter worden opgemerkt dat traditionele bamboevloeren niet zo duurzaam zijn als andere soorten houten vloeren.

Kurk vloeren


Kurk vloeren is een andere geweldige optie voor degenen die op zoek zijn naar een duurzame optie voor hun huis of bedrijf. Kurk is afkomstig van kurkbomen, die om de negen jaar worden geoogst zonder de boom zelf te beschadigen. Daardoor is kurk een van de meest milieuvriendelijke opties op de huidige markt. Behalve milieuvriendelijk is kurk ook zeer duurzaam en bestand tegen krassen en deuken. Bovendien houdt de natuurlijke isolatie uw huis warm in de winter en koel in de zomermaanden, waardoor u geld bespaart op verwarmings- en koelingskosten!

Linoleum vloeren


Linoleum bestaat al sinds 1863, maar moderne versies worden nu gemaakt met gerecyclede materialen zoals zaagsel of kurkstof, waardoor ze een steeds populairdere keuze zijn onder milieubewuste huiseigenaren of bedrijfseigenaren. Linoleum is van nature bestand tegen vocht en bacteriegroei, waardoor het ideaal is voor badkamers of keukens, en het gaat meestal ongeveer 40 jaar mee voordat het moet worden vervangen. Het is ook gemakkelijk schoon te maken; gebruik gewoon een vochtige dweil met warm water!

Welke duurzame vloer u ook kiest voor uw huis of bedrijf, u levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk en bespaart op de lange termijn geld! Van bamboe tot kurk tot linoleum, er zijn genoeg geweldige opties die zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief zijn. Met een beetje onderzoek naar de verschillende materialen en hun eigenschappen bent u goed op weg om de perfecte duurzame vloer voor uw behoeften te vinden!

Lees tip:  Zo zit het met de mogelijkheden om jouw iPhone X te verkopen

Bron: martijndewitvloeren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.