Tips voor de aanschaf van een mobiele telefoon

Loop jij al een tijdje met het idee om een nieuwe mobiele telefoon aan te schaffen. Dan heb je twee verschillende keuzes. Je kunt ervoor kiezen één los te halen en vervolgens een sim-only abonnement aan te schaffen, zodat jij onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten. Een andere keuze is om een telefoonabonnement af te sluiten. Laatstgenoemde is vaak in verhouding een stuk duurder, maar zorgt er wel voor dat je het hele bedrag verspreid over meerdere (vaak 12 of 24 maanden) kunt voldoen. Op deze manier kun jij toch de nieuwste telefoon op zak hebben, maar hoef er niet ineens een dusdanig bedrag voor op tafel te leggen. Om de juiste telefoon aan te schaffen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Abonnement

Kies je voor een toestel met abonnement, dan is de keuze uit mobiele telefoons natuurlijk gigantisch. Kies je voor een iPhone of ga je voor Samsung, uiteraard zijn er naast deze twee nog tal van verschillende soorten mobiele telefoons. Zorg er dus voor, dat je voor de tijd ongeveer weet wat je zoekt en ook wat je hier maximaal voor wilt en kunt uitgeven. Er zijn namelijk telefoon die maandelijks tot wel 70 euro kosten. Uiteraard kun je met deze mobiele telefoons wel alles doen wat je ervan mag verwachten, maar dat het een flink bedrag is, dat is wel duidelijk. 

Verschillende mobiele telefoons

Wil je liever niet vastzitten aan een duur abonnement, dan is het verstand je toestel los aan te schaffen. Dat betekent dat je in één keer een flink bedrag zal moeten betalen, maar hoef je maandelijks niet zoveel meer te betalen als dat je normaliter met een gecombineerd abonnement zal moeten. Het is dus afhankelijk van je eigen voorkeur of je kiest voor een toestel op afbetaling of dat je het bedrag in één keer kunt en ook wilt uitgeven. Toch zien we steeds vaker, dat ervoor wordt gekozen een toestel in één keer af te lossen. Zo lijkt het alsof het een stuk minder ‘pijn’ doet in onze portemonnee, terwijl dit uiteindelijk natuurlijk niets uitmaakt.

Lees tip:  De refurbished iPhone 6S, de hoogste kwaliteit voor een kleine prijs

BKR

Kies je voor een toestel op afbetaling, dan zullen toestel kredieten boven de 250 euro verplicht worden geregistreerd bij het BKR. Dit betekent niet direct dat het slecht is, maar het heeft wel invloed op je maximaal op te nemen hypotheek. Denk hier dus goed over na, alvorens je deze beslissing maakt. Besluit je om tijdens je abonnement een huis te gaan kopen, dan is het belangrijk dat je het toestel krediet afbetaald. Wanneer dit is gedaan, dan zal de registratie worden verwijderd en zal er geen beperking meer geld op een eventueel maximaal op te nemen hypotheek. Uiteraard is het wel inkomensafhankelijk of je een bepaald huis wel of niet kunt kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.