KPN 4G buitengebied

Het snelste internet met 4G in het buitengebied

Of je nu in de stad woont of op het platteland, je wil natuurlijk ook snel internet in het buitengebied. In veel gevallen is dat helaas niet vanzelfsprekend. Als je bijvoorbeeld een bedrijf runt buiten de stad en je kunt niet digitaal vergaderen omdat de verbinding met het internet te zwak is, sta je mooi te kijken. Maar ook als je onderuit wil gaan liggen met een slappe film die constant blijft bufferen, werkt dat op de zenuwen. Kortom, je hebt snel internet nodig en uiteraard het liefst tegen een zachte prijs. 4G voor thuis kan in dat geval een uitkomst zijn. Lees hieronder welke mogelijkheden er zijn en welke optie het best bij je past.

Wanneer voor 4G kiezen?

Er kunnen verschillende factoren meespelen. Zo kan de afstand tot de wijkkast te groot zijn, maar ook wanneer je niet de mogelijkheid hebt om ADSL of glasvezel te gebruiken kun je 4G voor thuis aanschaffen. Dan weet je zeker dat je zowel zakelijk als privé gegarandeerd bent van een snelle internetverbinding. Houd in de gaten dat je eerst moet weten of 4G wel beschikbaar is op je postcode.

4G gecombineerd met ADSL

Er is één provider die een combinatie van 4G en ADSL aanbiedt, namelijk KPN 4G buitengebied. Je krijgt bij een abonnement een aanvulling op je vaste internet. Het mobiele 4G-netwerk zorgt ervoor dat je tot wel 50 Mbit/sec bovenop de bestaande snelheid zit. Je krijgt een gratis extra modem in bruikleen en bovendien is het abonnement gratis. Maar voorwaarde is wel dat je al ADSL van KPN moet hebben. En er is meer. Je kan er bijvoorbeeld geen aanspraak op doen als er meer dan 30 Mbit/sec bereikbaar is in jouw gebied. Daarnaast moet er voor het betreffende adres voldoende 4G capaciteit en 4G binnenhuisdekking zijn. Al met al dus aardig wat voorwaarden.

Lees tip:  Galaxy S22 vergeleken met Galaxy S21

Hoe snel is 4G?

Er speelt van alles mee als het gaat om de snelheid van je 4G voor thuis. Maar als je gegarandeerd wil zijn van de snelste internetverbinding is de keuze van je abonnement misschien wel het meest belangrijk. Kies je voor het abonnement van Internet Creators snel internet buitengebied met een snelheid van 600 Mbps, dan weet je zeker dat je niets te kort komt. Wat je wel moet weten, is dat je aardig wat geld kwijt bent aan abonnementskosten in vergelijking met andere providers. Bovendien betaal je eenmalig  €99 en €49 aansluitkosten. Maar dan wordt er wel maatwerk geleverd zodat je de best mogelijke internetomgeving creëert.

Houd ook rekening met andere zaken die invloed hebben op de snelheid van je internet. Zo speelt de afstand mee tot de zendmast waar je 4G voor thuis mee verbonden moet zijn. Maar ook de plaatsing van je router en het aantal gebruikers binnen je netwerk hebben invloed op de snelheid.

Wat kost het?

Wil je niet teveel geld kwijt zijn aan je abonnement? Dan moet je meestal genoegen nemen met een iets langzamere internetsnelheid. Maar het best kun je afwegen hoeveel mensen gebruik zullen maken van je netwerk. Een gemiddeld gezin verbruikt 250 gigabytes per maand, dan is het abonnement van Internet Creators bijvoorbeeld wel de moeite waard. Je hebt dan niet het snelste internet, maar dat is dan ook niet nodig. Heb je een groot bedrijf en wil het verbruik nog weleens verschillen, dan kun je wellicht beter een ander abonnement kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.