De vele soorten gebruik van de Prusa i3 mk3

Wat in ieder geval duidelijk is geworden in de korte tijd dat de printer nu op de markt is, dan is het wel dat de Prusa i3 mk3 voor allerlei zaken in te zetten is. De verschillende printers uit de i3-reeks worden al jaren als de topmodellen in deze branche gezien, maar de mk3 steekt daar nog eens met kop en schouders bovenuit. Alleen al omdat er wel heel veel nieuwe voordelen zijn die verkend kunnen worden door de gebruikers van de printers. En dit zijn er nog meer dan gedacht werd.

Meer aandacht voor hoge snelheid
Wat in ieder geval een belangrijke vooruitgang is waar het gaat om de Prusa i3 mk3, is de snelheid. Dat er steeds sneller geprint wordt door 3D-printers was al duidelijk, maar de snelheid van deze variant is wel heel bijzonder te noemen. Er kan tot wel 200 mm/s worden gehaald. Zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit van de prints die uit de modellen komen. Dit komt dus de productiviteit sterk ten goede. Alleen al die factor is een belangrijke reden waarom er steeds vaker voor deze printer gekozen wordt. Zeker ook door de bijkomende voordelen.

Alles wordt volledig gemonitord
De Prusa i3 mk3 laat niets aan het toeval over. De fabrikant heeft sterke aandacht gehad voor het gebruik van sensoren om het proces te monitoren. Daarmee kan elke afwijking direct worden opgemerkt en kan de 3D-printer zelf bijsturen waar dit nodig is. Op die manier kan dus voorkomen worden dat er fouten worden gemaakt en kan de hoge snelheid behouden worden door de printer. Zelfs wanneer er buiten de printer om iets misgaat, bijvoorbeeld de uitval van stroom, dan hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Dit maakt de printer dan ook meer dan bruikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.