Tweedehands iPhone kopen? Let hier op

Ben je binnenkort van plan om een tweedehands iPhone te kopen? Wacht dan op de lancering van de nieuwe iPhones, dan schiet vaak het aanbod van de ‘oude’ iPhones flink omhoog op bijvoorbeeld Marktplaats. Laat je niet verleiden door een mooie aantrekkelijke prijs of goed verkooppraatje van de verkoper, helaas is niet altijd alles zo mooi als het lijkt. In deze blog geven we je een aantal tips om op te letten bij het aanschaffen van een tweedehands iPhone.

1. Activeringsslot/iCloud

Dit is een bekend probleem: de iCloud staat nog op de iPhone. Dit is tegen diefstal, zo kan de oude eigenaar altijd de laatste locatie van de iPhone zien. Je kan op diverse manieren achterhalen of het activeringsslot nog actief is op de iPhone, we noemen er een: voer het IMEI nummer in online en check of het activeringsslot is uitgeschakeld.

2. Essentiële functies: camera, wifi, geluid, Bluetooth en muziek

Als de iPhone eenmaal ontgrendeld is, kun je allerlei essentiële functies testen. Om te beginnen moet de iPhone goed opladen: sluit de iPhone aan op een originele Apple oplader en kijk of de iPhone oplaadt. Check daarna ook of de 3G/4G en wifi naar toebehoren werkt, hoe je dit kan testen spreekt voor zich. Om de camera te testen: open de camera-app en maak een foto, zowel met de voor- als de achtercamera. Vergeet ook niet de flits aan te doen om te kijken of deze naar toebehoren werkt. Tot slot is het handig om het geluid te testen. Doe dit door middel van de muziek-app te openen en muziek af te spelen. Sluit daarna je oortjes aan om te kijken of het geluid ook werkt met oortjes.

Lees tip:  Alleen internetten met je iPhone, welke simkaart is geschikt?

3. Knoppen

Een bekende slijtage is de homeknop. Deze moet natuurlijk wel werken. Test de homeknop door zacht en hard te drukken erop en kijk hoe de iPhone reageert. Doe dit ook met de sluimerknop aan de bovenkant of zijkant van het toestel, afhankelijk van je model zit de sluimerknop aan de zijkant of bovenkant.

Check Grandlife voor meer tech inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.