Nieuwe simkaart voor je iPhone kopen?

Om te kunnen bellen en sms’en op je iPhone, heb je een simkaart of eSIM nodig. Hierbij is het verstandig om eens in de zoveel tijd te kijken of er betere opties zijn, zoals goedkopere tarieven of een beter netwerk. Ben je op zoek naar een nieuwe simkaart? Dan kun je kiezen tussen een prepaid kaart en een abonnement. Daarover lees je hier meer.

Wanneer een prepaid simkaart?

Prepaid simkaarten zijn ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing, zonder dat je iets hoeft te tekenen of een contract moet afsluiten. Met de aanschaf van een prepaid kaart ontvang je vaak al een bepaalde hoeveelheid beltegoed. Vervolgens kies je er zelf voor wanneer je opwaardeert, en hoeveel je hierbij uitgeeft. Er zijn geen vaste kosten, wat betekent dat je bijvoorbeeld probleemloos drie maanden de simkaart kunt gebruiken zonder vaste kosten te maken. Dit maakt overstappen naar een andere provider ook makkelijker, omdat je geen verplichtingen hebt.

Prepaid wordt vaak gebruikt door mensen die niet zo heel veel verbruiken. In dergelijke situaties is het namelijk zonde om een mobiel abonnement af te sluiten, waarvan je je maandelijkse bundels niet volledig gebruikt. Je betaalt dan eigenlijk gedeeltelijk voor niets.

Tenslotte is een prepaid simkaart een fijne optie voor kinderen. Het is een goede en eenvoudige instap. De meeste ouders willen namelijk niet direct een abonnement afsluiten voor hun kind, vooral in de jongere jaren. Met prepaid is er bovendien geen kans dat er extra kosten buiten de bundel worden gemaakt, wat bij kinderen nog wel eens wil gebeuren.

Lees tip:  iPhone 12 nieuws 9 maart 2020

Mocht je zelf een prepaid simkaart willen kopen of hier meer over lezen, kun je Prepaidsimkaarten.nl bezoeken.

Wanneer een abonnement?

Mocht je de voorkeur geven aan gemak en wil je het liefst niet zelf opwaarderen, dan is een mobiele abonnement een goede keuze. Hiermee heb je vaste kosten, en krijg je iedere maand een nieuwe bundel. Wanneer je veel data, sms’jes, en/of belminuten verbruikt, kom je in de meeste gevallen het voordeligst uit met een sim only abonnement. Vooral wanneer je iedere maand je bundel (bijna) volledig verbruikt, kom je goedkoop uit. 

Er bestaan verschillende soorten abonnementen. Zo kun je een contract aangaan voor twee jaar, maar zijn er ook abonnementen voor 1 jaar of zelfs maandelijks opzegbaar. Hoe langer de looptijd, hoe goedkoper een abonnement is. Denk er dan wel aan dat je langer vastzit aan een contract, wat overstappen lastiger maakt. Wil je vroegtijdig je abonnement opzeggen, dan zijn hier bijna altijd kosten aan verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.