Waar moet je op letten bij het kopen van een refurbished product

Waar moet je op letten bij het kopen van een refurbished product

Er komen steeds meer refurbished dealers op de markt en eigenlijk is dat alleen maar goed. Goed voor het milieu en goed voor jouw portemonnee. Zoals in elke populaire branche komen met succes ook cowboys op de markt. Een refurbished product kopen is dan dus nog niet zo gemakkelijk. Zeker omdat veel mensen niet precies weten waar ze op moeten letten. Een goed refurbished product is onderhevig aan een aantal factoren. Deze factoren bepalen in grote maten of een shop te vertrouwen is of niet. In deze korte blog leg ik je uit waar je op kunt letten om te bepalen of een webshop te vertrouwen is.

Let goed op hoe ze producten reviseren

Check op de webshop of website of er beschreven staat hoe ze producten reviseren. Een goede refurbished webshop beschrijft namelijk in detail wat ze met de toestellen doen. Dat komt vaak doordat ze trots zijn op hun proces. Ze vertellen bijvoorbeeld exact hoe ze een refurbished iPhone onder handen nemen wanneer deze binnenkomt. Doen ze dit niet? Dan is de kans groot dat ze gewoon tweedehands producten proberen te slijten als refurbished. Het risico is dat je dan dus telefoons opgestuurd krijgt die niet naar behoren functioneren. Een slechte accu hebben of andere mankementen vertonen.

Kijk of ze een testrapport versturen

Een goede refurbished dealer zal altijd laten zien waarom het product door de keuring is gekomen. Dit doen ze om te laten zien dat ze met zorg en aandacht naar jouw refurbished product hebben gekeken. Daarnaast doen ze dit zodat jij akkoord kunt gaan met je aankoop. Wanneer je namelijk geen testrapport ontvangt, heb je ook geen idee welke eisen je mag stellen aan je aankoop en dus weet je niet of je tevreden kunt zijn met je aankoop. Benoemen ze dit niet op de site? Vraag dan van tevoren of ze een testrapport meesturen met je bestelling. 

Lees tip:  IPHONE 12 MINI REVIEW

Een waarborg of keurmerk

Refurbished producten zijn prachtig, maar shop wel bij een webshop die een keurmerk heeft en duidelijk reviews laat zien. Een webshop die zijn reviews verstopt of niet doorklikbaar heeft staan naar een platform is vaak een enorme “no-go”. Kijk daarom goed of er reviews van de shop online te vinden zijn en doe onderzoek naar het bedrijf.

Succes

Deze blog is absoluut niet om je af te schrikken. Het kopen van refurbished producten is een goed idee. Goed voor je portemonnee en goed voor het milieu. Belangrijk is echter wel dat je goed oplet bij wat voor webshop je de producten afneemt. Check de webshop goed, dan weet je zeker dat je tevreden bent met je aankoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.