Pen en iPhone Touch in één

Als je het hebt over pennen bedrukken, denk je misschien meteen aan een balpen om op papier te schrijven. Je moet echter weten dat er een penachtig hulpmiddel is waarmee je op het scherm van de tablet of smartphone kunt schrijven of tekenen. Deze pen staat bekend als een stylus. Het bestaat uit een eenvoudig plastic lichaam met een punt gemaakt van rubber of metaal. Stylus pennen worden vaak gebruikt voor tekenen, schrijven en nauwkeurige invoer op touchscreens. De stylus is te gebruiken voor Android smartphones en tablets. Kun je het echter ook voor de iPhone gebruiken?

Wat is een stylus?

Een stylus is een schrijfhulpmiddel met een smalle punt waarmee je nauwkeuriger op je touchscreen kunt schrijven. In tegenstelling tot je vinger, die moeilijk te bedienen kan zijn, glijdt een stylus soepel en gemakkelijk over je scherm. Sommige stylussen zijn ontworpen met een eigen design van Promofit. Anderen hebben een plat lichaam en kunnen worden gebruikt als een potlood of stift. Er zijn twee soorten stylus: passief en actief. Een passieve stylus gebruikt rubber of geleidend materiaal om aanraakinvoer na te bootsen. Daarnaast heeft de actieve stylus een eigen batterij en biedt hij extra functionaliteit zoals drukgevoeligheid.

Kun je Apple Pencil voor de iPhone gebruiken?

Met de release van Apple Pencil voor iPad Pro vroegen veel mensen zich af of dit apparaat met iPhones kan worden gebruikt. Helaas is het niet mogelijk om de Apple Pencil met de iPhone te gebruiken omdat deze alleen voor de iPad Pro is ontworpen. De Apple Pencil is niet zomaar een stylus. Het is een echte actieve stylus die sensoren in de punt gebruikt om contact met het scherm te detecteren, zodat je erop kunt tekenen. De Apple Pencil is niet goedkoop, maar het is de prijs waard als je op je iPad Pro wilt tekenen.

Lees tip:  Hoe kies je jouw nieuwe telefoon uit?

Makkelijk tekenen op de iPhone

Met zijn multi-touch interface is de iPhone een uitstekend hulpmiddel voor kunstenaars en ontwerpers. Maar als je iets nauwkeuriger dan een omtrek wilt tekenen, kan het lastig zijn om dat met alleen je vinger te doen. Als je van tekenen en schetsen houdt, is het de moeite waard om in een stylus te investeren. Aangezien je de Apple Pencil voor je iPhone niet kunt gebruiken, moet je op zoek naar een andere stylus die compatibel is met je iPhone. Zorg ervoor dat je een stylus kiest die meer functies biedt, zoals drukgevoeligheid en handpalm afwijzing. Zo teken of schrijf je precies op je iPhone. Het is gemakkelijker om je creativiteit te uiten met een stylus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.