Online marketing: Strategieën  

Een online marketing strategie is om met een lange termijn plan voor de online marketingactiviteiten van een onderneming een bepaald marketingdoel te behalen. Het is een manier om bezoekers uiteindelijk te verleiden om een aankoop te doen. Denk hierbij aan advertenties op sociale media. Het voordeel van online marketingstrategie is klantbereik uitbreiden, merkbewustheid creëren, zorgen dat een website makkelijk te vinden is en de geloofwaardigheid vergroten. Er bestaan verschillende strategieën voor online marketing.  Zoekmachine marketing strategie en Social media marketing zijn hier voorbeelden van.  Zoekmachine marketing strategie bestaat uit 2 onderdelen, waaronder de betaalde reclame marketing en zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Door goede zoekmachine optimalisatie kunnen websites een hogere positie krijgen in zoekmachines zoals Google. Aangezien zoekmachine optimalisatie gratis is, zorgt het als het ware voor gratis verkeer naar een bepaalde website of webshop. Dit kan worden uitbesteed aan bepaalde online marketingbureaus zoals Positive Digits (positivedigits.com).

Social media marketing is een strategie die via social media platforms ondernemers de mogelijkheid biedt om producten en/of diensten te promoten. Maar wat zijn de voordelen van online marketing?

Voordelen van online marketing

Tegenwoordig is het bereik van het internet gigantisch. Vrijwel elke doelgroep is via internet te bereiken. Bovendien is het online makkelijker om op een bepaalde doelgroep te richten. Hierdoor is het makkelijk om een boodschap naar een specifieke doelgroep over te brengen. Daarnaast is het online makkelijk om de resultaten te meten en voornamelijk welke marketingstrategie voor de meeste omzet zorgt. Ook is online marketing flexibel. Dit houdt in dat een advertentie makkelijk aangepast kan worden en vervolgens meten of dit wel het gewenste resultaat levert. Daarnaast blijft content op internet voor een lange tijd online staat, totdat het verwijderd wordt. Kortom, voor ondernemers zou het kiezen voor een online marketing strategie verschil kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.