Foto’s maken met een iPhone: 3 ideeën

De beste foto’s maak je met de beste camera, maar zo’n toestel is vaak wel erg groot om mee te nemen. Stuit je per toeval op een prachtige locatie, maar heb je geen fotocamera op zak? Dan houdt het op, zou je zeggen. Dat is tegenwoordig gelukkig niet helemaal meer waar. Met een smartphone, zoals een iPhone, kun je namelijk prachtige foto’s maken. Het voordeel? Je iPhone heb je praktisch altijd op zak. Om het onderste uit de kan te halen en je creativiteit te ontdekken, vind je hieronder drie leuke ideeën met betrekking tot fotografie met een iPhone.

1. Speel met ‘bokeh’

Praktisch iedereen die van fotograferen houdt, houdt van bokeh. Bokeh is het wazige effect wat achter het gefotografeerde object optreedt door scherptediepte in de foto. Misschien wist je het nog niet; maar met een iPhone kun je best goede bokeh foto’s maken. Dit doe je door in de camera app de iPhone op portretmodus te zetten. Niet getreurd: het werkt niet alleen voor gezichten, maar voor praktisch alles. Wel is het belangrijk dat je dicht genoeg op het object staat om dit effect te laten optreden. Bokeh biedt veel speelruimte voor creativiteit. Wees dan ook niet bang om te experimenteren.

2. Ontdek de lenzen

Ben je in het bezit van een nieuwere iPhone? Dan is de kans groot dat je op de achterkant van het toestel meerdere lenzen vindt. Maar zeg eens eerlijk? Hoe vaak maak je nou écht gebruik van al die lenzen? Waarschijnlijk niet vaak. Dat is jammer, want deze lenzen bieden op creatief vlak veel mogelijkheden voor de fanatieke iPhone-fotograaf. Ontdek bijvoorbeeld hoe de zoomlens een geheel ander perspectief biedt dan de wide-angle lens. Wel zal je merken dat deze ‘afwijkende’ lenzen minder goed presteren dan de ‘hoofdlens’. Bij bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera met meerdere lenzen daarentegen, zal je een dergelijk kwaliteitsverlies bij het overschakelen van lens minder snel merken.

Lees tip:  De opties voor Sony reparaties

3. Fotografeer vanuit een andere hoek

Met een ‘echte’ fotocamera heb je soms misschien het gevoel dat je iets niet vanuit alle wenselijke hoeken kunt fotograferen. Omdat een iPhone echter zeer compact, licht en dun is, krijg je hem overal tussen. Fotografeer bijvoorbeeld eens over het hekje heen, in plaats van door het hekje heen. Of maak eens een foto van boven. Het zal je verbazen hoe hetzelfde object geheel anders kan lijken wanneer je deze fotografeert vanuit een afwijkende hoek.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.