IPHONE 12 MINI REVIEW

De iPhone 12 mini werd in november 2020 gelanceerd door Apple. Het was de laatste toevoeging in de reeks van nieuwe iPhone 12 modellen. Met de komst van de iPhone 12 mini werd de eerste high end compacte telefoon gelanceerd.

Waar de iPhone 12 mini niets inlevert qua prestaties ten opzichte van de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro is er wel ingeboet op de grootte van de batterij.

Logischerwijs heeft de iPhone 12 mini de kleinste batterij uit de iPhone 12-serie. De capaciteit is 2227 mAh, wat ongeveer 79% is van de capaciteit van de iPhone 12 en 12 Pro, wat veel lager is dan de capaciteit van bijna alle andere smartphones. Hieruit blijkt dat de batterijduur het ergst is, maar aan de andere kant is het schermoppervlak van de iPhone 12 mini in vergelijking ongeveer hetzelfde.

Maar houdt de iPhone het wel een hele dag vol of houdt de batterij er na een aantal uren al mee op? Het nadeel van een kleinere batterij is dat je misschien het einde van de dag niet haalt, maar een voordeel kan zijn dat je minder tijd op je smartphone doorbrengt. Om batterij te besparen ga je misschien zuiniger om met de batterij.

Ondanks het kleine formaat van de iPhone 12 mini is Apple er toch in geslaagd om alle features die je van een high-end model mag verwachten in het toestel te integreren. De iPhone 12 mini heeft een snelle SOC, een goed OLED-scherm, 5G-ondersteuning en een uitstekend camerasysteem, en de prestaties zijn vele malen hoger dan de vorige kleinere iPhones. De enige afweging, afgezien van het ontwerp, is de levensduur van de batterij. Het verschil met de “normale” iPhone 12 is nog te overzien, en de iPhone 12 mini gaat langer mee dan de iPhone twee jaar geleden.

Lees tip:  Internet vergelijken via internethunter.nl

Naast het formaat is ook de prijs interessant. Met 809 euro nog steeds niet een budgetmodel maar daar krijg je wel een high-end smartphone voor. In een handzaam formaat.
Als je op zoek bent naar een snelle en goede iPhone maar niet per se een grote telefoon wilt dan is de iPhone 12 mini misschien wel iets voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.