Luipaard in boom

Iphone-hoesjes voor het goede doel

De iPhones is een van de populairste smartphones ter wereld. Het is dan ook geen wonder dat er veel verschillende bedrijven zijn die iPhone-hoesjes aan bieden, waarmee gebruikers hun iPhone kunnen beschermen. De hoesjes variëren van zakelijke en stoere designs, tot kleurrijke ontwerpen die tegen kitsch aanhangen. Eén aanbieder van iPhone-hoesjesaanbieder die we vandaag graag even in de spotlight zetten is reisblogger The Bite-sized Backpacker, wiens hoesjes ontworpen zijn ter ondersteuning van een noemenswaardig goed doel.

Draw for Wild Cats

The Bite-sized Backpacker zet zit in voor het behoudt van de leefgebieden van wilde katten, zoals luipaarden, leeuwen, tijgers en meer. Ondanks de inspanningen van natuurorganisaties verliezen veel van hen nog steeds hun thuis door ontbossingen en ook stropers blijven een bedreiging vormen. Aangezien de mascotte van The Bite-sized Backpacker een klein knuffeldier luipaard genaamd Fluffy is, is in naam van deze reizende knuffel de social media-campagne Draw for Wild Cats opgezet. Het project heeft als doel het inzamelen van illustraties die Fluffy’s avonturen uitbeelden. Kunstenaars van over de hele wereld deden mee aan het project; zo zijn er inzendingen uit onder andere Japan, Italië, Thailand en Zwitserland.

Merchandising voor wilde katten

Met toestemming van de kunstenaars worden de illustraties gebruikt om via de print-on-demand service RebBubble merchandise te ontwerpen, waarvan een deel van de winst zal worden gedoneerd aan goede doelen die zich bezighouden met het welzijn van wilde katten en het behoud van hun leefgebieden. Zo verschenen er ook een reeks ‘Draw for Wild Cats’-telefoonhoesjes, waaronder hoesjes voor de iPhone.

iPhone-hoesjes van The Bite-sized Backpacker
iPhone-hoesjes ontworpen door Freshy (Thailand), Martin Kündi (Switzerland) en Saeki Kensuke (Japan).

De iPhone-hoesjes zijn te bestellen via de website van campagne-pagina van Draw for Wild Cats, of via RedBubble. Naast iPhone-hoesjes zijn er ook diverse hoesjes voor andere smart phone modellen verkrijgbaar, plus een boel andere leuke merchandise-items. The Bite-sized Backpacker biedt daarnaast ook knuffels aan; ook daarbij geldt dat een deel van de winst naar het goede doel gaat.

Lees tip:  iPhone 12 nieuws 9 maart 2020

Onze persoonlijke favoriet van de Draw for Wild Cat-inzending is het Japanse manga-ontwerp van artiest Saeki Kensuke. Welk ontwerp vind jij het leukste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.