Wachtwoord is onjuist

Snel even een paar schoenen thuis laten bezorgen? Maak een account aan met een sterk wachtwoord. Ook nog een boek nodig? Nog een account aanmaken. Natuurlijk met een uniek nieuw, en sterk, wachtwoord. Nu je toch bezig bent, kun je net zo goed meteen een account aanmaken om je boodschappen te laten bezorgen. Wederom wel met een uniek wachtwoord. Allemaal accounts die je redelijk gedachteloos opent om jezelf tijd te besparen. En op het moment zelf bedenk je echt het allerbeste wachtwoord ooit. Alleen maar om er een paar dagen later achter te komen dat je eigenlijk helemaal niet meer weet wat je had bedacht. Want zeg nou zelf, het zijn tegenwoordig zo ontzettend veel wachtwoorden die je moet onthouden. Niet te doen gewoon. Je zou er bijna een programma voor aanschaffen om alles in te bewaren. Maar ja, dat programma heeft dan wel weer een nieuw en uniek wachtwoord nodig. 

Alles in je telefoon

Net als wachtwoorden en het beveiligen van al je gegevens tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. Zo zijn ook mobiele telefoons meer dan onmisbaar geworden. Was een mobieltje vroeger alleen om te bellen. Tegenwoordig is het je encyclopedie, je telefoonboek, je notitieboekje, je tijdverdrijf, je krant. Tja, wat is je telefoon eigenlijk niet voor jou? Zelfs een opslag voor je wachtwoorden. Want het grote voordeel van je telefoon is dat je deze digitale kluis eenvoudig kunt versleutelen met je vingerafdruk. Daar hoef je niets aan te onthouden. Zo zijn al je wachtwoorden in te zien, letterlijk met één druk op de knop. En wil je toch onthouden wat je master password is voor deze belangrijke kluis? Dan verstop je dat wachtwoord toch gewoon in je Samsung Galaxy a52 hoesje of een van de andere Smartphone hoesjes die bij jouw toestel passen.

Lees tip:  Instagram famous word je niet zomaar, hier wat tips

Blijf alert

Je hebt nu één plek waar je al je wachtwoorden terug kunt vinden. Super handig. Met één vinger heb je toegang en kun je overal bij. Jij alleen, want niemand anders heeft jouw vingerafdruk. Toch is het verstandig om eens in de zoveel tijd wel je wachtwoorden aan te passen. Je weet namelijk nooit of er toevallig een hacker actief is geweest of dat de website waar jij jouw wachtwoord hebt moeten aanmaken per ongeluk jouw gegevens heeft gelekt. Dat is even lastig, maar gelukkig redelijk eenvoudig op te lossen. En met het regelmatig aanpassen van je wachtwoorden is dat ook goed te voorkomen. Bovendien, je hoeft je nieuwe wachtwoord helemaal niet te onthouden. Die sla je gewoon meteen op, met één vingerafdruk op de knop. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.