Vier tips om je iPhone veilig en werkend te houden

Mobiele telefoons zijn een steeds groter onderdeel van ons leven geworden. Niet alleen om te bellen, maar ook voor talloze andere functies. Daardoor is het erg vervelend wanner je iPhone kapot gaat of kwijt is. Voorkomen is daarbij beter dan genezen. Daarom geven we je in deze blog vier tips om jouw iPhone veilig en werkend te houden.

Gebruik een hoesje

Onze eerste tip is om een telefoonhoesje te gebruiken. Wij mensen kunnen namelijk erg onhandig zijn. Elke eigenaar van een iPhone laat zijn toestel per ongeluk een keertje vallen. Daarbij is de kans groot dat jouw iPhone schade oploopt. Denk daarbij aan een scherm met barsten of zelfs een compleet zwart scherm. Het is zaak dit soort situaties te voorkomen.

Dit doe je door een telefoonhoesje te gebruiken. Een goed telefoonhoesje neemt namelijk de kinetische impact op van jouw iPhone die de grond raakt. Daardoor gaat deze impact niet naar jouw scherm wat in een barst resulteert, maar juist naar het telefoonhoesje zelf. Dat scheelt dus potentiële schade aan jouw iPhone.

Het belang van een screen protector

We bespraken eerder al dat het belangrijk is om het beeldscherm van jouw iPhone te beschermen tegen valgevaar. Een ander hulpmiddel daartegen is een schermbeschermer. Dit hulpmiddel leg je over het beeldscherm van jouw iPhone heen, zodat deze nog beter beschermd is tegen barsten. Daarnaast voorkomt het ook kleine krassen op jouw beeldscherm. Elk beetje helpt om jouw iPhone veilig en werkend te houden, en een schermbeschermer maakt daar zeker een onderdeel van uit.

Lees tip:  Hoe kan je jouw iPhone verkopen?

Een portemonnee met een telefoonhouder

Een andere, misschien wat onverwachtse methode voor het veilig en werkend houden van jouw iPhone, is het gebruik van een portemonnee met een telefoonhouder. Doordat een portemonnee vastzit aan jouw telefoon, is het vergelijkbaar met een beschermhoes. Hoe dikker de portemonnee, hoe meer het de impact van de val absorbeert. Daardoor is een portemonnee met telefoonhouder niet alleen handig om al jouw spullen bij elkaar te houden, maar ook ter preventie van schade aan jouw iPhone.

Indien er toch iets fout is gegaan

Hoe goed je ook je best doet; een ongeluk zit in een klein hoekje. Jouw iPhone zal gegarandeerd een keertje wat schade oplopen. Maar je hoeft niet in paniek te raken als dit gebeurt. Er zijn immers talloze plekken waarbij iPhone reparatie mogelijk is. Daardoor kan jouw iPhone binnen een snelle periode weer als vanouds zijn. Kijk daarom goed rond naar een plek met een goede reputatie voor het laten repareren van jouw iPhone. Zo weet je straks volledig zeker dat jouw iPhone in goede handen is beland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.