Dè trends in de telefoon branche

Telefoonfabrikanten doen er alles aan om de eerste te zijn met een nieuwe ontwikkeling binnen de telefoon branch. Echter dit is enkel niet zo simpel als het lijkt. Het kost namelijk een hoop tijd, geld en energie voordat er een nieuwe ontwikkeling uit is gevonden binnen de telefoon branche. Deze ontwikkelingen worden ook wel innovaties genoemd. In dit artikel worden er een aantal trends in de telefoon branche besproken. Zodat jij na het lezen van dit artikel weer helemaal op de hoogte bent van de huidige telefoon trends.

Een inklapbare smartphone

Om te beginnen is het Samsung die dit jaar voor het eerst met een inklapbare touchscreen smartphone kwam. Het toestel kost bijna tweeduizend euro en er zijn al veel mensen die negatieve punten op te merken hebben op het toestel. De smartphone weegt erg veel en daarnaast zijn er veel mensen die het niet prettig vinden om mee te werken. Zij zeggen dat het voor een ipad handig is, maar voor een grote telefoon vinden velen het overbodig. Daarnaast is ook de prijs ontzettend hoog, hierdoor zullen er veel mensen die afhaken van dit eerste Samsung model.

Toestellen met eSIM

eSIM is een ingebouwde simkaart die in de telefoon zit. Dit betekent dat je nooit meer van simkaart hoeft te wisselen als je van provider wisselt, voor veel mensen is dit erg fijn. Je kunt door deze ontwikkeling nog wel gewoon gebruik blijven maken van prepaid simkaarten van bijvoorbeeld prepaidsimkaart.net. Daarnaast zal dit betekenen dat het voor ieder toestel mogelijk wordt om gebruik te maken van twee simkaarten. Ook het design van de toestellen zullen er strakker uit komen te zien dankzij deze ontwikkeling. Verder betekent deze ontwikkeling dat er meer ruimte vrijkomt in het toestel zelf, hierdoor is het dus mogelijk om bijvoorbeeld een grotere accu in toestellen te zetten waardoor ze minder snel leeg zullen gaan. Momenteel is eSIM enkel te gebruiken met de nieuwste iPhones, maar Android zal ieder moment volgen met het bieden van deze ontwikkeling.

Lees tip:  Kiezen voor een iPhone 7 of iPhone 7 plus?

5G wordt binnenkort echt gelanceerd

Er wordt al tijden gesproken over 5G en schade van 5G straling. Echter, het 5G internet zal er wel degelijk komen. Het 5G netwerk wordt rond 2022 gelanceerd in Nederland, maar de 5G frequenties zijn dit jaar al geveild. 5G internet betekent niet simpelweg sneller streamen en downloaden, het is een technologische innovatie. Het is namelijk zo dat 5G netwerk werkt via fotonica techniek. Dit is een extreem snelle techniek waarbij data met lichtdeeltjes uit worden gewisseld. Omdat je gegarandeerd bent van een bepaalde snelheid van een directe verbinding tussen zender en ontvanger zijn er ook een hoop andere dingen mogelijk. Denk hierbij aan toekomstige uitvindingen.

Persoonlijke marketing op locatie

Tot slot zijn veel telefoon ontwikkelaars momenteel bezig met de beacon technologie waarbij je persoonlijke reclameberichten krijgt aan de hand van je locatie. Stel je loopt iedere dag langs de mediamarkt. Je telefoon zal dit merken door middel van de beacon technologie. Als je dan ook nog eens de app van de Mediamarkt op je telefoon hebt staan, dan zal je persoonlijke aanbieden van de mediamarkt ontvangen. Dit kun je waarschijnlijk ook uitschakelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.